Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet.

Logo Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen arbejder bl.a. for, at flere borgere får sundere spisevaner, og at færre bliver syge af den mad, de spiser. Dette sker gennem forbrugeroplysning om, hvilke fødevarer der gavner sundhed, og hvilke der bør begrænses.

Styrelsen har på grund af sit arbejdsområde et stort kommunikationsbehov og megen kontakt til medier, offentlighed og borgere, og Komiteen for Sundhedsoplysning producerer og distribuerer mange af Fødevarestyrelsens materialer til borgere og fagfolk.

Eksempler på samarbejde

Til borgerne
Mad til spædbørn & småbørn
Kostkompasset − vejen til en sund balance
Gi' madpakken en hånd
Leg og bevægelse
Smag på hverdagsmaden

Til fagfolk
Det fælles frokostmåltid
Mad, måltider og bevægelse
Glad mad i børnemaver
Mad i dagplejen
Anbefalinger for den danske institutionskost

Aktuelt

INVITATION: Heldagskonference om Mental Sundhed for Fremtidens Unge

Hvad ved vi om årsagerne til, at mange unge har det mentalt dårligt? 

Pårørendeindsats i 50% af kommunerne

Halvdelen af landets kommuner har takket ja til særlig pårørendeindsats

LÆR AT TACKLE-kursus har effekt på ordinær beskæftigelse

Ny rapport viser, at kurset LÆR AT TACKLE job og sygdom hjælper specifikke borgergrupper hurtigere tilbage i job. 

Sådan får mødre succes med at amme

Ph.d. forskning danner baggrund for fire anbefalinger