BørnUngeLiv

Komiteen for Sundhedsoplysning har siden 2015 huset sekretariatet for BørnUngeLiv. BørnUngeLiv anvendes i mere end halvdelen af landets kommuner.

BørnUngeLiv er et kommuneejet samarbejdsværktøj, som giver mulighed for at følge sundhed og trivsel hos børn og unge – og forebygge mistrivsel.

Udviklingen af BørnUngeLiv, det som tidligere hed Skolesundhed.dk, startede i 2007 i samarbejde mellem en række kommuner og Aarhus Universitet støttet af en bevilling fra Trygfonden. Den centrale idé var at kommunerne med udgangspunkt i praksis udviklede et fælles arbejdsværktøj – og fra 2011 blev rettighederne til at anvende BørnUngeLiv i Danmark overgivet til deltagerkommunerne af Aarhus Universitet. Det betyder, at det er deltagerkommunerne, der ejer BørnUngeLiv.

24 mio. kr. fra TrygFonden har sikret, at BørnUngeLiv er blevet videreudviklet og udrullet i mere end halvdelen af landets kommuner siden midten af 2015. Det er sket i et strategisk samarbejde mellem TrygFonden, Komiteen for Sundhedsoplysning, Forskningsprogram for Mental Børnesundhed v. Aarhus Universitet og de deltagende kommuner.

De deltagende kommuner anvender BørnUngeLiv til at udpege fokusområder så der kan igangsættes tidlige og forebyggende sundhedsindsatser.

Samarbejdet mellem deltagerkommuner og forskere har sikret et værktøj, der er fleksibelt, praksisnært, let at anvende og – ikke mindst – gennemtestet af rigtig mange brugere.

Læs mere om BørnUngeLiv på www.børnungeliv.dk

 

 

Aktuelt

Unge med angst og depression får det markant bedre efter kommunal indsats

Ny evaluering af 'LÆR AT TACKLE angst og depression – for unge'

Pårørendeindsats i 50% af kommunerne

Halvdelen af landets kommuner har takket ja til særlig pårørendeindsats

LÆR AT TACKLE-kursus har effekt på ordinær beskæftigelse

Ny rapport viser, at kurset LÆR AT TACKLE job og sygdom hjælper specifikke borgergrupper hurtigere tilbage i job.