Food & Fun

App gør hverdagen sjovere for børnefamilier – og opvask til en leg!

Fællesskab og samvær er udviklende og derfor vigtigt for både børn og voksne. Derfor har Komiteen for Sundhedsoplysning  udviklet  en ny nye app, som inspirerer familier med børn til at lave flere fælles aktiviteter. Appen hedder Food & Fun og er udviklet med støtte fra TrygFonden.

De fleste forældre holder meget af at være sammen med deres børn. Men hvis det kniber med ideer til, hvad familien skal lave, kan selv en solfyldt lørdag ende som en blandet fornøjelse. Food & Fun er en app fyldt med ideer til fælles bevægelseslege, kreative og udviklende aktiviteter og madopskrifter, der primært er baseret på sunde råvarer.

app store Download til Iphone/ipad

google play Download til Android telefoner/tablets

  

Appen fungerer som en digital opslagstavle, du kan scrolle ned over. En filtermulighed med søgefunktion sørger for, at man kan selektere appens muligheder i forhold til:

  • Tema (opskrifter, lege, ideer)
  • Dit barns alder
  • Den tid, du har til rådighed
  • Om aktiviteten skal foregå indendørs eller i det fri.

Mens nogle af aktiviteterne kræver, at der er en voksen til at hjælpe, kan andre sagtens laves af børnene selv uden de voksnes indblanding. Appen fortæller, hvordan man skal gøre. Fx får dine børn anvisninger til, hvordan de kan lave en lille køkkenhave i vindueskarmen, farve kogte æg blå, lege piratskib, lave eftermiddagsfrugt som palme-ø, vende pandekager, lave cremet og lækker smoothie samt opvaskeleg! Særligt den sidstnævnte – som er ganske kløgtigt udformet – gør opvask til en leg! 

Aktuelt

Komiteen på KLs Ældrekonference 18. september 2018

Hør om indsatsen LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende 

98 kommuner tilbydes økonomisk støtte til pårørendeindsats

15,8 mio. kr. fra ældresatspulje afsat til udbredelsen af  'LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende'. 33 kommuner er allerede i gang.

Ungeindsats fungerer godt

'LÆR AT TACKLE angst og depression – for unge' afprøvet i 10 kommuner.