Cookie og Privacy Policy

Denne cookie- og privatlivspolitik er implementeret på Komiteens hovedsite www.sundhedsoplysning.dk. 

Teksten er ikke implementeret på andre sites. I stedet er der henvisning til denne tekst fra Komiteens øvrige sites. Se punkt 1.1

Senest opdateret 29. juni 2018

Denne privatlivspolitik beskriver, hvordan Komiteen for Sundhedsoplysning (herefter Komiteen) behandler dine personoplysninger, når du bruger Komiteens hjemmesider og onlineservices.

Komiteen er dataansvarlige for behandlingen af dine personoplysninger. Du kan finde os på adressen Classensgade 71.5., 2100 København. Du kan altid kontakte Rasmus Møller Helbo på kfs@sundkom.dk,hvis du har nogle yderligere spørgsmål eller indsigelser.

Introduktion

Når du besøger et af Komiteen for Sundhedsoplysnings websites indsamles oplysninger om dig, som bruges til at forbedre vores indhold samt til statistik. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger om dig, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. 

Når du bruger en række af Komiteens online services, vil du endvidere blive bedt om at afgive en række personoplysninger.

Denne cookie- og privacy policy gælder for følgende af Komiteens hjemmesider

www.Robusthed.dk

www.boern.Robusthed.dk

www.Laerattackle.dk

www.skolesundhed.dk

www.kompetencecenterforamning.dk

www.forum.kompetencecenterforamning.dk

www.kfsbutik.dk

www.patientuddannelse.info

www.sundhedsformidling.dk

www.ammeviden.dk

Generelt om personoplysninger

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter et af Komiteens websites, indsamler og behandler vi en række af sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

Vi indsamler og behandler typisk dit IP-nummer. I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: navn, telefonnummer, e-mail, og evt. adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved tilmelding til nyhedsbreve.

Cookies

Hjemmesiderne anvender ”cookies”. En cookie er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med formålet om at genkende den, huske indstillinger og udføre statistik. Disse oplysninger omfatter IP-adresse, enhedens geografiske placering, browsertype, browsersprog, dato og tidspunkt for din anmodning, tidspunkterne for dine besøg, sidevisninger og sideelementer (eksempelvis link), som du klikker på. Vi bruger cookies på vores hjemmesider som en hjælp til at indsamle og analysere sådanne oplysninger. Vi bruger disse oplysninger til at levere bedre og mere relevant indhold på vores hjemmesider, til at identificere og løse problemer samt til at forbedre din overordnede oplevelse på vores hjemmesider.

Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger bliver indhentet ved hjælp af disse teknologier, kan du læse om, hvordan du sletter cookies her: vejledning. Nedenfor kan du finde en liste på navne på vores cookies. Du kan risikere, at hjemmesiderne ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til, hvis du sletter eller blokerer for cookies. Hvis du dermed ikke ønsker at acceptere brugen af cookies, bør du forlade siden.

Hjemmesiderne indeholder cookies fra tredjeparten Googleanalytics, der foretager statistik på brugen af hjemmesiden. 

Formål

Vi bruger oplysningerne til at identificere dig som bruger og til at kunne levere og optimere vores services og indhold.

Vi bruger endvidere oplysninger til at levere services til dig, f.eks. fremsendelse af nyhedsbreve, som du har tilmeldt dig.

Komiteens retsgrundlag for at behandle dine personoplysninger

De personoplysninger, som Komiteen indsamler på baggrund af hjemmesidernes cookies, og de personoplysninger, som du afgiver i forbindelse med tilmelding til et af Komiteens nyhedsbreve, behandler vi på baggrund af dit samtykke og med hjemmel i databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a. 

Kategorier af personoplysninger, som Komiteen behandler om dig

Vi behandler navnlig almindelige, ikke-følsomme personoplysninger om dig, herunder

 

  • Dit navn og e-mailadresse,
  • Din IP-adresse, og 
  • Evt. arbejdsplads og stillingsbetegnelse

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Videregivelse af oplysninger

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til dette, fx ved konferencetilmelding, hvor dine personlige oplysninger kan sendes til hotel. 

Vi overlader dine personoplysninger til vores databehandlere.  

Komiteen anvender kun databehandlere i EU eller databehandlere, der kan garantere at give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse, fx databehandlere, der har tilsluttet sig Privacy Shield.

Opdatering af dine personoplysninger

Da vores service er afhængig af, at dine oplysninger er rigtige og opdaterede, beder vi dig om at underrette os, hvis der er relevante ændringer i dine personoplysninger. 

Periode for opbevaring

Afmelder du en service, herunder et nyhedsbrev, sletter vi din personoplysninger i umiddelbar forlængelse af din afmelding.

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes. Overordnet gør det sig dog gældende:

•Vi sletter dine personoplysninger, når det ikke længere er nødvendigt for os at opbevare dem

•Vi sletter dine personoplysninger, når de ikke længere er nødvendige til det formål, hvortil de blev indsamlet, behandlet og opbevaret.

•Vi opbevarer personoplysninger, som vi er forpligtet til at opbevare i henhold til lovgivningen.

Hvor opbevares dine personoplysninger?

Dine personoplysninger opbevares dels på en servere i Danmark og dels i USA hos vores databehandlere, Googleanalytics og MailChimp.  

Vi kan oplyse, at Googleanalytics og MailChimp er tilsluttet EU-U.S. Privacy Shield. Dette betyder, at Googleanalytics og MailChimp har et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau i henhold til EU-Kommissionens beslutning af den 12. juli 2016. Du kan finde information om EU-U.S. Privacy Shield på Kommissionens hjemmeside. Vi gør opmærksom på, at informationen alene findes på engelsk.

Ret til at tilbagekalde samtykke

Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Dette kan du gøre ved at klikke på linket, som er nederst i de enkelte nyhedsbreve eller ved at slette eller blokere for cookies. Se evt. vejledning.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

Den registreredes rettigheder

Du har som registreret følgende rettigheder jf. forordningen:

•Ret til løbende at få indsigt i, hvordan ens oplysninger behandles.

•Ret til at få berigtiget urigtige data og begrænset behandlingen.

•Ret til at få slettet data.

•Ret til at gøre indsigelse over at ens oplysninger behandles og videregives til fx. markedsføringsformål.

•Ret til at kunne få udleveret sine data, så de kan overflyttes til anden udbyder (dataportabilitet).

•Ret til at tilbagekalde samtykke.

•Ret til at klage til Datatilsynet.

Du har ret til indsigt i dine personoplysninger

Du har til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger vi behandler om dig, hvor oplysningerne er indsamlet fra, og hvad vi bruger dem til. Du har også ret til at få oplyst, hvor længe dine personoplysninger vil blive opbevaret, og hvem modtagerne af dine personoplysninger er.

Du har ret til at få berigtiget, begrænset eller slettet personoplysninger

Hvis du mener, at de personoplysninger om dig, vi behandler, er urigtige, har du ret til at anmode om at få dem berigtiget. Du skal kontakte os og oplyse os om de urigtige oplysninger, og hvordan vi skal berigtige oplysningerne. Du har ligeledes ret til at få oplysningerne slettet, hvis de ikke længere er nødvendige for opfyldelse af formålet for behandlingen.

Du har ret til at gøre indsigelse

Du har ret til at gøre indsigelse mod behandling af dine personoplysninger. Du kan kontakte Rasmus Helbo på kfs@sundkom.dk Du finder vores kontaktoplysninger øverst. Hvis din indsigelse er berettiget, ophører vi med at behandle dine personoplysninger.

Ret til at indgive en klage

Hvis du ønsker at indgive en klage over vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte  Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K, tlf. 3319 3200, e-mail: dt@datatilsynet.dk

Skabelon til anmodning om indsigt kan hentes her.

Skabelon til anmodning om sletning kan hentes her.

Cookies

Liste over Cookies på de forskellige Hjemmesider.

Hjemmeside

Cookies

kfsbutik.dk

__utma,__utmb,__utmc,__utmt,__utmz,
PrestaShop-#id

robusthed.dk

PHPsessID,_ga,_gat,_gid,__utma,__utmb,__utmc,
__utmt,__utmz,is_cache_vary,
Wordpress_logged_in_#id,Wordpress_sec_id#,
wp_settings_#id,wp_settings_time_#id,NID

boern.robusthed.dk

PhpsessID,_ga,_gat,_gid,Wordpress_logged_in_#id,
Wordpress_sec_#id,wp_settings_#id,
wp_settings_time_#id,NID

sundhedsformidlingen.dk

 

kompetencecenterforamning.dk

 

forum.kompetencecenterforamning.dk

 

patientuddannelse.info

_ga,_gat,_gid,__utma,__utmb,__utmc,__utmz

enope.eu

 

laerattackle.dk

_ga,_gat,_gid,__utma,__utmb,__utmc,__utmz

Ammeviden.dk

PHPsessID,Wordpress_logged_in_#id,
Wordpress_sec_#id,wp_settings_#id,
wp_settings_time_#id,NID

Liste over hvad de forskellige cookies er til for og deres funktion.

Cookiens Navn

Udløb

Information

PHPsessID

½-1 time

Sørger for at du som bruger forbliver logget på når du besøger vores hjemmeside.

_ga

2 år

Bruges af Google Analytics til at holde styr på hvor ofte du besøger hjemmesiden.

_gat

1 minut

Bruges af Google Analytics for at reducere antallet af forespørgsler for tildeling af Id til de andre Google Analytics cookies

_gid

24 timer

Bruges af Google Analytics til at se den færden du foretager dig på vores hjemmesider.

__utma

2 år

Bruges af Google Analytics til at holde styr på brugeren og brugerens sessioner.

__utmb

30 min

Bruges af Google Analytics til at holde styr på hvornår nye sessioner startes.

__utmc

0 min

Bruges af Google Analytics til at registrere hvornår du som bruger forlader vores hjemmeside. 

__utmt

10 min

Bruges af Google Analytics til at reducere forespørgsler du fortager dig på vores hjemmeside

__utmz

½ år

Bruges af Google Analytics til at registrere hvorfra du besøger vores hjemmesider og hvilken slags elektronisk enhed som benyttes.

PrestaShop-#id

20 dage

Bruges til at gemme din kurv, på vores webbutik

iscache_vary

30 min

Bruges til at gemme en kopi af hjemmesiden så den hurtigt kan hentes frem igen.

Wordpress_logged_in_#id

½-½time

Bruges til at holde dig som bruger logget ind på vores hjemmesider, så du får en bedre oplevelse.

wordpress_sec_id#

0 min

Bruges til at vise et pop-up efter et vist antal sekunder

wp_settings_#id

2 uger

Bruges til at huske dine indstillinger.

wp_settings_time_#id

2 uger

Bruges til ”husk mig” funktionen, som søger for at du ikke skal gen indtaste dine bruger oplysninger.

NID

2 år

Bruges til at huske dine præferencer.

 


Udgiver

Websitet ejes og publiceres af:

 Komiteen for Sundhedsoplysning  
Classensgade 71  
2100 og København  
Telefon: 35265400 
Email:  kfs@sundkom.dk

Aktuelt

Komiteen holder juleferie

Komiteen holder julelukket fra 21. december til 2. januar.

Sådan får mødre succes med at amme

Ph.d. forskning danner baggrund for fire anbefalinger

Ungeindsats fungerer godt

'LÆR AT TACKLE angst og depression – for unge' testes i 40 kommuner. 

98 kommuner tilbydes økonomisk støtte til pårørendeindsats

15,8 mio. kr. fra ældresatspulje afsat til udbredelsen af  'LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende'. 33 kommuner er allerede i gang.