Borgere længst væk fra arbejdsmarkedet hjælpes i job

16.09.21

Komiteen udvikler ny helhedsorienteret indsats til landets jobcentre

Tag styring over din hverdag er en ny beskæftigelsesindsats målrettet kontanthjælpsmodtagere, der har barrierer ud over ledighed. Indsatsen udvikles af Komiteen for Sundhedsoplysning på baggrund af erfaringer fra mestringskurserne LÆR AT TACKLE. Det sker i samarbejde med en række af landets jobcentre.

Indsatsen er helhedsorienteret og målrettet udsatte borgere, der afholder sig fra at gi’ sig i kast med et job pga. symptomer på stress, angst og depression. Fokus ligger på den enkelte borgers mestringsevne og progression. Målet er lønnede arbejdstimer og selvforsørgelse.

Tag styring over din hverdag udvikles og testes som et online mestringstilbud, der er baseret på peer-to-peer-princippet. Det betyder, at deltagerne mødes af undervisere, der selv har erfaring med stress, angst og/depression, og som har lært at mestre de udfordringer, der følger med, når man har psykiske lidelser; både i forhold til job og til familieliv.

Projektet udvikles tværkommunalt og i samarbejde med en række af landets jobcentre i perioden 2021-2025. Målet er national udbredelse.

Fagpersoner kan læse mere om baggrunden for indsatsen HER.

Jobcentre, der ønsker at indgå i projektet, bedes kontakte:
Projektleder Birgitte Thyde Søe,  tlf. 21 73 48 30 / bt@sundkom.dk.

Yderligere info om indsatsen:
Projektleder Birgitte Thyde Søe, tlf. 21 73 48 30 / bt@sundkom.dk.

Aktuelt

IT-Projektleder til udviklingsprojekter – der gør en forskel

Vil du være med til at styre og udvikle nye og spændende IT-projekter inden for (mental)sundhedsområdet? Komiteen for Sundhedsoplysning søger en ny IT-projektleder, der arbejder systematisk og brænder for en god sag. Projekterne er mange og spænder vidt inden for det brede sundhedsområde.

Komiteen holder lukket

Torsdag d. 4. november holder Komiteen og vores telefoner lukket, da vi afholder Personaledag 

Borgere længst væk fra arbejdsmarkedet hjælpes i job

Komiteen udvikler ny helhedsorienteret indsats til landets jobcentre

Skarp IT-studentermedhjælp 10-20 timer ugentligt søges

Er du Komiteens nye IT-medhjælper? Du kan blive en del af en arbejdsplads, hvor vi arbejder sammen, men samtidig stiller store krav til, at man kan arbejde selvstændigt.