Borgere længst væk fra arbejdsmarkedet hjælpes i job

16.09.21

Komiteen udvikler ny helhedsorienteret indsats til landets jobcentre

Tag styring over din hverdag er en ny beskæftigelsesindsats målrettet kontanthjælpsmodtagere, der har barrierer ud over ledighed. Indsatsen udvikles af Komiteen for Sundhedsoplysning på baggrund af erfaringer fra mestringskurserne LÆR AT TACKLE. Det sker i samarbejde med en række af landets jobcentre.

Indsatsen er helhedsorienteret og målrettet udsatte borgere, der afholder sig fra at gi’ sig i kast med et job pga. symptomer på stress, angst og depression. Fokus ligger på den enkelte borgers mestringsevne og progression. Målet er lønnede arbejdstimer og selvforsørgelse.

Tag styring over din hverdag udvikles og testes som et online mestringstilbud, der er baseret på peer-to-peer-princippet. Det betyder, at deltagerne mødes af undervisere, der selv har erfaring med stress, angst og/depression, og som har lært at mestre de udfordringer, der følger med, når man har psykiske lidelser; både i forhold til job og til familieliv.

Projektet udvikles tværkommunalt og i samarbejde med en række af landets jobcentre i perioden 2021-2025. Målet er national udbredelse.

Fagpersoner kan læse mere om baggrunden for indsatsen HER.

Jobcentre, der ønsker at indgå i projektet, bedes kontakte:
Projektleder Birgitte Thyde Søe,  tlf. 21 73 48 30 / bt@sundkom.dk.

Yderligere info om indsatsen:
Projektleder Birgitte Thyde Søe, tlf. 21 73 48 30 / bt@sundkom.dk.

Aktuelt

Komiteen for Sundhedsoplysning søger Projektkoordinator til den Internationale enhed

Vil du være med til at drive projekter, der skal gøre det lettere at mestre sundhed - fysisk og mentalt? Har du erfaring med EU-projekter? Kan du skabe involverende processer og samtidig have fokus på at resultaterne af indsatser er tydelige

Borgere længst væk fra arbejdsmarkedet hjælpes i job

Komiteen udvikler ny helhedsorienteret indsats til landets jobcentre

Nyt projekt vil løfte trivslen hos de ældste elever i folkeskolen

Projektet ”Sammen om trivsel” skal styrke unges mentale sundhed. Bag projektet står Komiteen for Sundhedsoplysning, støttet af Ole Kirk’s Fond.