Ny børnekogebog - Mit kokkeri

11.06.14

En ny ko­gebog til 11-13 årige, støttet af Nordea-fonden, skal pirre børns nysgerrighed omkring madlavning gennem inspiration, motivation, duft, smag og gode råvarer.

I gennemsnit deltager kun 4 % af alle børn i dag i madlavningen derhjemme. Familierne bruger samtidig færre timer på madlavning end tidligere og køber i stedet flere færdigretter. Men børn og unge, som har lært at lave mad, efterlever i højere grad kostanbefalingerne. Desuden har gode ingredienser, smag, duft og madglæde stor betydning for vores sundhed, trivsel og livskvalitet. Derfor er det vigtigt at motivere børn til at udfolde sig ved køkkenbordene – både i skolerne og derhjemme.
 
I den nye kogebog, som har fået titlen Mit kokkeri, er der fokus på motivation og madglæde. Undersøgelserne, som ligger til grund for bogen, viser nemlig, at børn ad glædens vej kan motiveres til at bruge mere tid i køkkenet. Børn synes, det er sjovt at lave mad, og de vil rigtigt gerne kokkerere – særligt hvis deres voksne ikke blander sig for meget eller ligefrem overtager styringen i køkkenet. En lang række af bogens opskrifter er udvalgt på baggrund af interviews med børn i målgruppen fra hele landet.

Bogen er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Haver til Maver og Komiteen for Sundhedsoplysning.

Aktuelt

INVITATION: Heldagskonference om Mental Sundhed for Fremtidens Unge

Hvad ved vi om årsagerne til, at mange unge har det mentalt dårligt? 

Pårørendeindsats i 50% af kommunerne

Halvdelen af landets kommuner har takket ja til særlig pårørendeindsats

LÆR AT TACKLE-kursus har effekt på ordinær beskæftigelse

Ny rapport viser, at kurset LÆR AT TACKLE job og sygdom hjælper specifikke borgergrupper hurtigere tilbage i job. 

Sådan får mødre succes med at amme

Ph.d. forskning danner baggrund for fire anbefalinger