Ny børnekogebog - Mit kokkeri

11.06.14

En ny ko­gebog til 11-13 årige, støttet af Nordea-fonden, skal pirre børns nysgerrighed omkring madlavning gennem inspiration, motivation, duft, smag og gode råvarer.

I gennemsnit deltager kun 4 % af alle børn i dag i madlavningen derhjemme. Familierne bruger samtidig færre timer på madlavning end tidligere og køber i stedet flere færdigretter. Men børn og unge, som har lært at lave mad, efterlever i højere grad kostanbefalingerne. Desuden har gode ingredienser, smag, duft og madglæde stor betydning for vores sundhed, trivsel og livskvalitet. Derfor er det vigtigt at motivere børn til at udfolde sig ved køkkenbordene – både i skolerne og derhjemme.
 
I den nye kogebog, som har fået titlen Mit kokkeri, er der fokus på motivation og madglæde. Undersøgelserne, som ligger til grund for bogen, viser nemlig, at børn ad glædens vej kan motiveres til at bruge mere tid i køkkenet. Børn synes, det er sjovt at lave mad, og de vil rigtigt gerne kokkerere – særligt hvis deres voksne ikke blander sig for meget eller ligefrem overtager styringen i køkkenet. En lang række af bogens opskrifter er udvalgt på baggrund af interviews med børn i målgruppen fra hele landet.

Bogen er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Haver til Maver og Komiteen for Sundhedsoplysning.

Aktuelt

Skarp IT-studentermedhjælp 10-20 timer ugentligt søges

Er du Komiteens nye IT-studentermedhjælp? 

Pårørendeindsats forebygger stress og depression

Ny evaluering af inddsatsen 'LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende' viser øget livskvalitet hos deltagerne

19,561 mio. skal hjælpe sårbare unge og voksne

Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget Komiteen kr. 19.561.000 til udvikling, afprøvning, evaluering og forankring af 2 nye indsatser.

Årsberetning 2019

Se komiteens årsberetning fra 2019