Ny børnekogebog - Mit kokkeri

11.06.14

En ny ko­gebog til 11-13 årige, støttet af Nordea-fonden, skal pirre børns nysgerrighed omkring madlavning gennem inspiration, motivation, duft, smag og gode råvarer.

I gennemsnit deltager kun 4 % af alle børn i dag i madlavningen derhjemme. Familierne bruger samtidig færre timer på madlavning end tidligere og køber i stedet flere færdigretter. Men børn og unge, som har lært at lave mad, efterlever i højere grad kostanbefalingerne. Desuden har gode ingredienser, smag, duft og madglæde stor betydning for vores sundhed, trivsel og livskvalitet. Derfor er det vigtigt at motivere børn til at udfolde sig ved køkkenbordene – både i skolerne og derhjemme.
 
I den nye kogebog, som har fået titlen Mit kokkeri, er der fokus på motivation og madglæde. Undersøgelserne, som ligger til grund for bogen, viser nemlig, at børn ad glædens vej kan motiveres til at bruge mere tid i køkkenet. Børn synes, det er sjovt at lave mad, og de vil rigtigt gerne kokkerere – særligt hvis deres voksne ikke blander sig for meget eller ligefrem overtager styringen i køkkenet. En lang række af bogens opskrifter er udvalgt på baggrund af interviews med børn i målgruppen fra hele landet.

Bogen er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Haver til Maver og Komiteen for Sundhedsoplysning.

Aktuelt

Komiteen og KFSbutik.dk holder lukket mellem jul og nytår

Bestillinger foretaget i KFSbutik.dk inden ma. 19/11 kl. 12.00 afsendes inden jul.

Få pladser tilbage på indsats til unge under uddannelse

Studievejledere, mentorer, lærerer og ledere på ungdomsuddannelser se her

Bedre trivsel i udskolingen

Trivselsindsatsen Basal imødekommer behovet for en indsats til udskolingen

JOB: Projektkoordinator til international enhed

Vil du være med til at drive projekter, der skal fremme vidensbaseret forebyggelse? Har du mod på at lære at arbejde med EU-projekter? 

Yderligere forlænget støtte til kommunal pårørendeindsats

Sundhedsstyrelsen forlænger igen muligheden for støtte til opstart og drift af pårørendeindsats